D-Kullen

Liane Wendt
Tåäng
Ambjörntorp 41
S432 65 Väröbacka 
Sweden 
T.  0340-66 56 27

Mamma

SUCh Lhinacre Wanna B Wild
e. Thu-Sangs Black And White Pontus 
u. SUCh Lhinacre On My Own
Pappa

SUCh Lhinacre Part Of The Puzzle
e. Int S&NUCh Thu-Sangs Qracki Di Dack 
u. SUCh Lhinacre Eileen Eden

Vi har gjort kombinationen förut och foto på valparna i förra kullen kan du se om du klickar här

och stamtavla för d-kullen hittar du om du klickar här

 

2001-07-25
Mitt i natten - när annars - (alla som känner mig vet att jag har svårt att hålla mig vaken på kvällarna!) kom de, varken så många eller så stora som jag befarat! Med tanke på att Walice var såååå stor och hade verkliga problem med att få ner nån mat sista veckan trodde jag det skulle bli 7-8 stycken, men det blev en alldeles lagom "önskekull", 2 pojkar och 3 töser!
Först ut kl 00.02, var en sobel tös på 220 g, följd av två killar, en svart/vit (vit/svart?), 170 g, kl 00.30 och en mörk sobel, 180 g,  kl 00.44. Strax därpå, 00.50 föddes en sobel tik, också hon på 180 g och ännu en sobel tik avslutade kl 01.12 och vägde 170 g. Inga jättebabies precis, men allt gick snabbt och lätt.

2001-08-07
Allt går som på räls! Valparna äter, sover och håller mig vaken på nätterna. De säger till mig när de är hungriga och sedan får jag säga till deras trötta mamma att masa sig till valplådan! På deras 9:e levnadsdygn gjorde alla gemensam sak och fördubblade sina födelsevikter! Först - och sistfödda töserna började öppna sina "tittor" igår, 12 dagar unga! Idag knatade den mörke killen - som jag misstänker får mamma Walice "brunsvarta" färg - runt på vingliga ben, de andra tar än så länge det säkra före det osäkra och tar sig fram ålandes!
Tikarna är redan borttingade men hanarna finns ännu kvar!

2001-08-14
Ska man hålla på och pussa på valparna och "tjata" med hundfolk hela dagarna blir det inte så mycket "vettigt" gjort. Men vad kan väl vara mysigare än att ligga med huvudet i valplådan med valpar krälande överallt och bli dragen i öronen (ohhh vad det kittlas!), biten i näsan, slickad i ögonen och pussad på munnen - det är LIVET det!
Igår, 19 dagar unga, fick de sitt första fasta mål, nötfärs med äggula, mums filibabba! Alla ökar fint i vikt, störst fortfarande är den förstfödda på 790 gram och sedan följer den vitsvarte hanen på 740, mammas gosse (den mörke med exakt samma färg som mamma Walice!) på 720 och de båda "småttingarna" på 690 resp. 665 gram. Alla viftar frenetiskt på svansarna och tultar omkring inte bara i utan även utanför lådan, fast de inte är tre veckor fyllda. Idag är det i alla fall dags för deras andra dust med klotången, och de ska få två fasta mål med nötfärs (själv får jag hålla till godo med fläskfärs)!
Namnförslagen i denna kull är betydligt fler än valparna! Vad säg som
Dotherightthing, Drivingmenuts, Donotmove, Devilsrighthand, Dontleavethecountry, Dreamcometrue, Dayathinkimsexy, Daintydime, Deltadawn, Desertstorm, Drycleanonly, och en hel radda på temat Don't;Dontblowit, Dontpushyourluck, Dontgetmewrong, Dontmessaround, Dontbetonit, Dontworrybehappy.........
Nån som har fler förslag?
Förresten så ska "mammas gosse" bli dalmas, så nu är bara den vitsvarte "tjurkalven" kvar!
2001-08-21
Mamma Walice har sagt upp sitt städjobb med omedelbar verkan, och då blir det marsch ner till köket. Alla valparna har klarat flytten bra och morsan övervakar min städning. Sköter det kanske inte lika bra som hon, men det blir gjort iallafall!

2001-08-27
Nu är smågangstrarna nästan 5 veckor och det är full fart!Dalmasen L. Dontblowit "Snobben"


"Snobben"


Densamme & "Jara" L. Dontbetonit


"Jenna", "Snobben" i överkant, "Sigge"  i 
mitten och rumpan på "Daizy" L. Dontgetmewrong

"Jenna" L. Dontworrybehappy
 


 

"Daizy"
vid 5 veckors ålder
foto Fredrik Hönig

2001-09-10
Ilfart till veterinären blev det tidigt på morgonen, när Daisy skakade på huvudet och spottade ut en geting! Stackars veterinären hade jobbat hela helgen och var egentligen ledig men det kunde vi ju inte ta hänsyn till! Pennicillin och cortison fick lilla busfröet insprutat i nacken, ajajaj! Sen somnade hon gott på min arm och hjälpte mig styra bilen på väg hem. Äventyret slutade lyckligt och Daisy rusar runt i expressfart tillsammans med syskonen!


L Dontmessaround "Sigge", 8 veckor

L Dontworrybehappy "Jenna", 8 veckor


"Daizy", "Sigge" & "Jenna", 8 veckor

Daizy, foto & äg. fam. Hönig
 

Vi (mor, far, syster Kjärstin, systerdotter Göta och jag önskar
familjen Henriksson i Hofors, Mimmith Strömberg & hennes gäng i Onsala, familjen Hönig i Halmstad samt Martin & Camilla med alla 10 katterna, Greta och hästarna i Aneby
LYCKA TILL med de nya familjemedlemmarna! Vi tänker på er..