B-Kullen
Liane Wendt
Tåäng
Ambjörntorp 41
S432 65 Väröbacka 
Sweden 
T.  0340-66 56 27

B-Kullen

2 dagar före utsatt tid, 2000-03-27,  bestämde sig Walice för att presentera sina nya barn för världen! Ska de' va' så ska de', sa Walice och klämde till med 3 söner och 3 döttrar.

Stamtavla för B-kullen

***********

 
 

Namn är en knepig fråga men nu har vi bestämt oss!
Killarna är officiellt döpta till:
Backontrack, svart
Basedonfacts, sobel
Besserwisser, vit
och flickorna fick heta:
Batteriesnotincluded, sobel/vit
Beebopalula, sobel/vit
Blondshavemorefun, vit
Sådetså!


 

På BB-besök!
Fr. vänster: Syrran Kjärstin, pappa Propp, mormor Ulla och kusin Söt-Göta


Tro't eller ej, här är hela kullen!
På samtliga foton 2 veckor gamla.

Här ser man dem lite bättre!

Här är grabbarna...

...och här är flickorna.....

.... och här är de igen!

Vad händer då de första 2 veckorna, ja egentligen ganska mycket under lugna förhållanden. Sedan blir det precis tvärtom!
Vid 2 dagars ålder hittade jag den minsta lilla tiken utanför lådan. Sin brist på storlek till trots höll hon så hårt fast i mammas tutte så hon hängde med ut över lådkanten! Vid 7 dagars ålder hade den vite hanen (som ser ut som en isbjörnsunge med sin vita päls och kolsvarta nos) fördubblat sin vikt och följdes sedan av de andra. Vid 11 dagars ålder hade den sobelfärgade killen öppnat sina ögon och sist med att öppna var den lilla tösen. Och det mysigaste av allt - de har börjat vifta på svansarna! Om ni visste vilken känsla det är att se deras första försiktiga svep med svansen, och inom bara någon dag eller två viftar de lyckligt på den när man gör sig uppmärksam.
De har börjat gå också. På nybörjarstadiet, jovisst, och de tar nåt snedsteg, sen hoppar backen plötsligt in utan att de vet hur det går till, och med lite tur - om det nu är dit de ska -tultar de framåt ett par steg.
Mat, fast föda alltså, har de också fått ett par dar, vi är nu uppe i 3 mål per dag med kletig nötfärs utblandad med äggula (ibland önskar jag att jag vore hund!) och det är en bedrift att få färsen i dem och inte på dem! Men de lär sig snabbt, och om bara nån vecka kan de äta själva från fat - hoppas tiden går fort!
***********
Torsdag 27 april = 4,5 vecka
Det har gått ytterligare 2,5 vecka och på den tiden har de hunnit bli riktigt stadiga på benen. Det går mest framåt iallafall! De äter på egen hand, från fat, torrfoder uppblött i vatten. Fat och fat förresten, det mesta skvätter de ut och äter direkt från mattan, men vaddå.... Där ligger kulorna åtminstone stilla! Välling började vi med vid 4 veckors ålder, sjöstövlar och paraply är bra vid denna utfodring. Det skätter och rinner och sölas och badas och pussas......... Pedanter göre sig icke besvär!
De har fått klorna klippta hela tre gånger och sölat i sig första dosen avmaskningsmedel. Mamma Walice börjar bli lätt trött på barnen, mat kan de väl få nån gång men sen får nån annan ta över, dagistanten Göta t ex. Igår eftermiddag fick de för första gången komma ut! Att jaga gamla fjolårslöv, daska till maskrosblad, ramla på ändan i uppförsbacke och stå på öronen nerför trappsteget hann de med allihop. Och mamma hjälp, vilket liv det blev när de skulle upp för trappsteget igen. Nästan oövervinnerligt (säkert 20 cm högt!), men skam den som ger sig, skriker man bara tillräckligt högt får man en putt i rumpan, och vips är man uppe, för att strax ramla ner igen!

Torsdag 11 maj = 6,5 vecka
Vi växer, och växer, och växer..............
På fotona nedan är valparna knappt 6 veckor.

Torsdag 1 juni = 9,5 vecka
Usch, vad tomt det blev! Inom loppet av 8 dagar försvann valparna en efter en. Först hämtade Anneli & Jonas sin BoBo till Kungälv och dagen därpå gick Bamse till Catrin m familj i Älvängen. Håkan & Cathrine kom sedan och hämtade lilla Zellma, och därefter försvann i rask takt Asta med matte Carin till Stockholm, Wilma till Pihlqvistarna i Västra Frölunda och till sist försvann "Tibbe"(?) med husse Bo och matte Gun till Bjästa.

Jag hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet att komma till TTS-utställningen i Kållered den 5 augusti på en liten "valpträff". Bara för att träffas, prata, ta en fika och låta hundarna busa, och bara ha det bra!
Hör gärna av er - jag ska försöka sända ut ett PM om utställningen inkl anmälningsblankett, om ni skulle vilja anmäla (absolut inget krav!!!!).


L.Backontrack "BoBo"

Här vare'nåt intressant!

Kram på dig!

L. Batteriesnotincluded "Zellma"

L. Batteriesnotincluded "Zellma" 

L. Beebopalula "Asta"

Picnic i det gröna

L. Basedonfacts "Tibbe"

L. Blondhavemorefun "Wilma"

"Wilma" är en riktig linslus!

L. Besserwisser "Bamse" - maten slut!

L. Besserwisser "Bamse"