Tibetan terrier since 1975

Utställningsresulat för Lhinacre Oopsididitagain 2017

2017-08-27 SKK Backamo Domare: Lynne Harwood Australien E1-CK-2 bt, Cert, (4 jun, 12 tikar)
Var ska man tillbringa sin födelsedag om inte på - för oss - årets sista hundutställning?! Det ösregnade hela vägen dit och jag funderade flera gånger på att vända, men väl framme blev det riktigt bra "hundväder". Hade en sagolik tur med parkering, det fanns ingen avlastningsplats - till min stora fasa, då det är en lång alltför jobbig uppförsbacke från parkering upp till ingången som jag inte klarar! - men precis när jag kom åkte en annan bil och jag fick parkering direkt innanför grinden, bara att gå rätt in och med kära vännen Annicas hjälp fick jag med mig tältet också ;) Härlig stämning runt ringen i det goa vädret och spännande med en så långaväga domargäst, ända från Australien, vad skulle hon tycka?
Laura upprepade alla placeringar och vinster från Borås, och vann här sitt andra raka cert. Slutade som 2:a efter samma championtik som i Borås, nån gång ska vi väl kanske slå henne också ;)
Domarens korta kritik:

                            
Sound movin feminin with good head and expression. Short back with good bone. Level topline. Excellent angulation. Well set tail

Foto: Annica Ripa

2017-07-02 SKK Borås Domare: Markus Gisslén: E1-CK-2 bt, Cert (4 i junkl 12 tikar)
Det var med blandade känslor jag anmälde till denna utställning, då jag visste att många av domarens goda vänner och hundar med direkt anslutning till honom, skulle vara med! Hon var dessutom inte i bästa kondition, då hon i princip matvägrat pga skendräktighet i 2 veckor :( Är himla glad för att jag ändå åkte, Borås är ju en av mina "närmaste" utställningar.
Hade tur med vädret igen, det var torrt och lagom varmt
Laura vann sin klass igen med CK och denna gång slutade hon ännu ett steg högre, 2 bästa tik och fick certet!
Domarens fina ord om henne stämmer mycket väl med mina egna åsikter:
Utmärkt typ och storlek. Kvadratisk. Fina proportioner och god balans. Utmärkt skalle. Väl markerat stop. Välplacerade ögon som är något ljusa. Korrekt bett. Utmärkt hals och överlinje. Välvinklad. Utmärkt förbröst och bröstkorg. Kort fin länd. Bär sin svans i fin båge. Stora tassar. Utmärkt unghundspäls. Utmärkta rörelser där hon behåller formen väl. Härlig attityd.

2017-06-10 SKK Vänersborg Domare: Kimmo Mustonen Finland : E1-CK-3 bt, R-Cert, BIR Junior (4 i junkl, 9 tikar)
Vi vilade i 4 veckor och laddade för nästa utställning, nu för en finsk domare i Vänersborg. Höll på att explodera när jag skulle sätta upp tältet - hade vänt det ut och in, hahaha, så det gick inte så bra! Men folk skyndade till och med lite hjälp av Pias Björn och paret Fhyr fixades det - så jag slapp hjärnblödning! Soligt men inte för varmt och gott om plats.
Laura var på bra humör nu efter sitt löp och vann sin klass, också nu med CK. Hon slutade som 3 bästa tik med Reserv-cert,  och blev också dagens bästa junior med följande kritik:

Excellent type. Very good proportions. Typical head. Correct bite. Good eyes and ears. Excellent topline
and tail. Very good body for age. Well angulated.
Excellent coat. Moves freely. Excellent temperament.


Foto: Annica Ripa

 

2017-05-13 SvKTR Tångahed Domare: Lotte Jörgensen Danmark: E3-CK (7 i junkl)
Efter nästan 2 års utställningsuppehåll var det så dags för min nya lilla stjärna Laura, att göra debut.
Det var utlovat behagligt väder, inte för soligt och 17-18C varmt. Pyttsan :( Det blev grått, mulet och lite regnigt.
Med tanke på att Laura knappt varit hemifrån och hamnade mitt bland en massa okända hundar skötte hon sig utmärk!
Hon var väl inte helt i domarens smak, men jag måste väl erkänna att hon (domaren) inte riktigt var i min smak heller, hahaha.
Dock gick det riktigt bra, Laura blev 3:a i dagens största klass och fick CK - inte alldeles självklart oavsett kvalitet på hundarna idag ;) Så här sa domaren om henne:

Feminin og velgående tik med velansat hals og fine tilbagelagte skuldre. Velkropped. God topline. Utmerket vinklad for og bak. God pels og farve. Prima temperament. Velpresenteret